2. Večer kartuzijanske kuhinje

Kaj imajo skupnega Žička kartuzija, Gastuž in Spargus?

Izjemno dediščino zgodovine in kulinarike. Zato smo za vas ponovno pripravili prav poseben kulinarični večer, ki vas bo popeljal v svet kartuzijanskih okusov s sodobnim pridihom.

Četrtek, 28. november 2024, ob 18:00

Predstavljajte si hladno jesensko noč, ko se s prižganimi baklami podate na skrivnostno pot skozi stoletja staro okolje Žičke kartuzije. Večer bomo začeli v degustacijskem prostoru Otokarjeve kleti, kjer zorijo izbrane penine kleti Zlati Grič, ki nosijo bogato zgodovino in edinstvene okuse. Gostje boste ob prvem požirku penine okusili svežino in eleganco kartuzijanske dediščine, medtem ko se bo skozi starodavne stene kleti zrcalila bogata zgodovina tega svetega kraja.

Ob prihodu vas bo pričakal skrbno pripravljen prigrizek, ki bo služil kot uvod v edinstveno kulinarično potovanje večera kartuzijanske kuhinje. Ob spremljavi izbranih vin in jedi se bo skozi večer nizal preplet tradicije, sodobnosti ter zgodovinskih zgodb, ki bodo večeru dale čaroben pridih.

Po tem nepozabnem začetku se bo dogajanje nadaljevalo v restavraciji Spargus, kjer vas bo pričakal 5-hodni meni, ustvarjen po navdihu samostanskih receptov in obogaten z modernimi kulinaričnimi tehnikami.

Pridružite se nam in skupaj obudimo okuse kartuzijanske preteklosti, ki so ohranjeni z ljubeznijo in predanostjo tradiciji.

variacija pora v skodelici testa
samostanska kuhinja

MENI

28. november 2024

AMUSE BOUCHE
ZELENJAVNA TERINA

Vegetable terrine

KUNEC / OHROVT

Rabbit / kale

RIBJI LONEC

Fish pot

POSTRV / SKUTA / AJDA / ZELENJAVA

Trout / cottage cheese / buckwheat / vegetables

MAKOVI ŠTRUKLJI

Poppy seed rolls

PETIT FOURS

Matjaž Frešer

Cena 5-hodnega menija s pijačo: 79,00 eur na osebo.

Rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih miz na: 

  • telefonski številki +386 40 469 116 ali
  • e-naslovu rezervacija@spargus.si ali
  • spletnem obrazcu rezervacij

Število mest je omejeno, zato pohitite s svojo rezervacijo!

Pridružite se nam na večeru, kjer bomo združili tradicijo in sodobnost ter vas popeljali na kulinarično potovanje skozi čas. 

Prijazno vabljeni!