2. Večer kartuzijanske kuhinje
Kaj imajo skupnega Žička kartuzija, Gastuž in Spargus?
Izjemno dediščino zgodovine in kulinarike. Zato smo za vas ponovno pripravili prav poseben kulinarični večer, ki vas bo popeljal v svet kartuzijanskih okusov s sodobnim pridihom.
Četrtek, 28. november 2024, ob 18:00
Predstavljajte si hladno jesensko noč, ko se s prižganimi baklami podate na skrivnostno pot skozi stoletja staro okolje Žičke kartuzije. Večer bomo začeli v degustacijskem prostoru Otokarjeve kleti, kjer zorijo izbrane penine kleti Zlati Grič, ki nosijo bogato zgodovino in edinstvene okuse. Gostje boste ob prvem požirku penine okusili svežino in eleganco kartuzijanske dediščine, medtem ko se bo skozi starodavne stene kleti zrcalila bogata zgodovina tega svetega kraja.
Ob prihodu vas bo pričakal skrbno pripravljen prigrizek, ki bo služil kot uvod v edinstveno kulinarično potovanje večera kartuzijanske kuhinje. Ob spremljavi izbranih vin in jedi se bo skozi večer nizal preplet tradicije, sodobnosti ter zgodovinskih zgodb, ki bodo večeru dale čaroben pridih.
Po tem nepozabnem začetku se bo dogajanje nadaljevalo v restavraciji Spargus, kjer vas bo pričakal 5-hodni meni, ustvarjen po navdihu samostanskih receptov in obogaten z modernimi kulinaričnimi tehnikami.
Pridružite se nam in skupaj obudimo okuse kartuzijanske preteklosti, ki so ohranjeni z ljubeznijo in predanostjo tradiciji.
MENI
28. november 2024
AMUSE BOUCHE
ZELENJAVNA TERINA
Vegetable terrine
KUNEC / OHROVT
Rabbit / kale
RIBJI LONEC
Fish pot
POSTRV / SKUTA / AJDA / ZELENJAVA
Trout / cottage cheese / buckwheat / vegetables
MAKOVI ŠTRUKLJI
Poppy seed rolls
PETIT FOURS
Matjaž Frešer
Cena 5-hodnega menija s pijačo: 79,00 eur na osebo.
Rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih miz na:
- telefonski številki +386 40 469 116 ali
- e-naslovu rezervacija@spargus.si ali
- spletnem obrazcu rezervacij
Število mest je omejeno, zato pohitite s svojo rezervacijo!
Pridružite se nam na večeru, kjer bomo združili tradicijo in sodobnost ter vas popeljali na kulinarično potovanje skozi čas.
Prijazno vabljeni!