V zgodovinskem ambientu Žičke kartuzije, kjer stoletja stara tišina še vedno pripoveduje zgodbe menihov, in v zavetju najstarejše slovenske gostilne Gastuž, vas vabimo na edinstveno kulinarično-vinsko doživetje, ki združuje tradicijo in sodobnost.
Skupaj z Vinsko kletjo Zlati grič pripravljamo večer, kjer bomo odprli novo poglavje okusov – z vinsko spremljavo, ki vključuje tudi penine z novo celostno podobo ter izbrana vino, in s 5-hodnim pomladnim menijem, ki ga je posebej za to priložnost zasnoval chef Andrej Smogavc.
Vsaka jed bo interpretacija prepoznavnih lokalnih okusov, oplemenitena z nežno inovativnostjo, značilno za restavracijo Spargus. Skupaj z vini Zlatega griča bodo sestavili večer, v katerem se vsak grižljaj in vsak požirek prepletata v novo zgodbo – zgodbo o krajini, času in ljudeh, ki ustvarjajo s srcem.
Zlati grič je priznana vinska klet iz Slovenskih Konjic, znana po kakovostnih vinih, tradiciji pridelave in sodobnem pristopu k vinogradništvu. Spoznajte več na www.zlatigric.si.
KDAJ?
Petek, 25. april ob 18:00
KJE?
Restavracija Spargus (Žička kartuzija)
CENA?
85,00 eur / osebo za 5- hodni degustacijski meni z vinsko spremljavo
Rezervacije:
e-pošta: visit@zlati-gric.si
tel. številka: 051 668 502
Število mest je omejeno!
Še nekaj pomembnih informacij, ko prihajate k nam:
LOKACIJA
Nahajamo se v 1. nadstropju Gastuža, najstarejše gostilne na Slovenskem, v neposredni bližini Žičke kartuzije.
PARKIRIŠČA
Uporabite lahko izjemno veliko označeno parkirišče. Manjše število mest je tudi neposredno ob naši hiši.
URA PRIHODA
Prosim, da se držite potrjene ure prihoda. Prihajate lahko 5 min prej. V ta namen boste manj časa čakali na prosto mizo.
JAVITI SPREMEMBE
Vemo, da se lahko marsikaj spremeni. Prosimo vas, da nam predhodno javite spremenjeno število oseb in posebnosti pri hrani (intolerance in alergije).
ODPOVED TERMINA
V kolikor se zgodi, da ne morete priti, vas prijazno prosimo, da nam to sporočite.