Spargus

Mateja in Andrej Smogavc

Čas za nove začetke…

V zadnje pol leta sva bila bolj malo aktivna tako na socialnih omrežjih kot tudi pri pošiljanju novic. V tem času se je ogromno dogajalo in sva ves svoj čas namenila novim projektom.

Zadnja tri leta sva vedela, da se zgodba v Gostilni Grič počasi približuje koncu. No, tega nismo vedeli zagotovo… a bližal se je iztek pogodbe in nisva vedela kako bo naprej.

Že lani maja se nama je pokazala priložnost, da v najem vzameva Gastuž, najstarejšo delujočo gostilno na Slovenskem. V njej sva videla veličino in možnosti ustvarjanja. Ob odprtju smo Gastuž zasnovali kot kavarno s ponudbo prilagojeno turistom. Skozi leto se je Gastuž pokazal kot zanimiva in privlačna lokacija.

Letos se je leto začelo zelo burno, saj smo bili vpeti v delo in hkrati se je neizbežno približeval datum, ki sva si ga postavila glede najine odločitve o nadaljnji poti.Tehtala sva tako dobre kot slabe plati kakršne koli odločitve. Odločitev je bila zelo težka in nikakor ni bila sprejeta čez noč. 

Glede na vse informacije, pogoje in možnosti sva se odločila, da 31.12.2022 zaključiva najino delo v Gostilni Grič. Restavracija je nama in ekipi nudila sedem izjemnih let učenja, raziskovanja, spoznavanja gastronomije in predvsem rasti. Izjemno sva hvaležna, da sva lahko ustvarjala na tako čudoviti lokaciji…

Odločitvi o novem začetku je sledilo najino delo zadnjega pol leta – obnova in prilagoditev prostorov Gastuža za selitev ekipe in s tem tudi najinega ustvarjanja na novo lokacijo.

V tem času smo popolnoma obnovili glavni del kuhinje, ki bo resnično prilagojena potrebam našega dela. Prav tako bo strežno osebje imeli svoj, od kavarne ločen, delovni prostor.

Ravno sedaj pa smo sredi obnove toaletnih prostorov, ki bodo dobili potrebno osvežitev in prilagoditev.

Tako bomo z januarjem 2023 zakorakali v novo zgodbo…

 

Želiva si, da boste del nas še naprej tudi vi!
Mateja in Andrej