Francoski kulinarični večer 2024
Kaj se zgodi, ko združimo vrhunsko hrano, izbrana vina in sproščujočo glasbo? Rezultat je čaroben večer, ki bo razvajal vaše brbončice in dušo.
Zgodba francoskega kulinaričnega imperija se je začela razvijati že v sredini 16. stoletja, ko je kuharski mojster François Pierre La Varenne ustvaril prelomno knjigo receptov z naslovom “Le Cuisinier François”. V tej izjemno vplivni knjigi je poudaril pomen regionalnih in sezonskih sestavin ter izpostavil harmonijo dopolnjujočih okusov.
Za vas smo pripravili poseben 5-hodni degustacijski meni, ki bo navdušil vaše okusne brbončice.
Vsak hod bo spremljalo izbrano vino iz Francije, ki bo poudarilo in dopolnilo okuse vsakega kulinaričnega užitka.
MENI
26. januar 2024
POZDRAV IZ KUHINJE
HLADNA PREDJED
Kunec / foie gras / brioš
TOPLA PREDJED I
Bouillabaisse
TOPLA PREDJED II
Golob / česen / črni bezeg
GLAVNA JED
Goveji hrbet / bordelaise / croissants
SIRI
SLADICA
Mille feuille
PETIT FOURS
Cena menija skupaj z izbranimi vini iz Francije znaša
90,00 eur / osebo.
Glasbeno ozadje večera bo ustvarjal izkušeni Miha Plevčak. S svojo klaviatursko harmoniko bo oblikoval sproščeno ‘’francosko’’ vzdušje in prispeval k nepozabnemu doživetju.
Večer se prične ob 18:00, zato ne zamudite priložnosti, da se nam pridružite in doživite čarobnost francoske kulinarike v našem prijetnem ambientu.
Rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih miz na:
- telefonski številki +386 40 469 116 ali
- e-naslovu rezervacija@spargus.si ali
- spletnem obrazcu rezervacij
Prijazno vabljeni!