
Francoski kulinarični večer 2025
Dobrodošli na našem 3. Francoskem kulinaričnem večeru, kjer bomo ponovno obudili čarobnost francoske kuhinje!
Prepustite se uživanju ob 5-hodnem degustacijskem meniju, izbranih francoskih vinih in glasbenem vzdušju, ki ga bo ustvaril Miha Plevčak.
Pridružite se nam na nepozabnem večeru, polnem harmonije okusov in razkošja, ter doživite pravo kulinarično popotovanje v našem prijetnem ambientu.
Kmalu objavimo tudi meni in izbrano spremljavo.

KDAJ?
Četrtek, 30. januar ob 18:00
KJE?
Restavracija Spargus (Žička kartuzija)
CENA?
95,00 eur / osebo za 5- hodni degustacijski meni z vinsko spremljavo in glasbo v živo
MENI
30. 1. 2025
AMUSE BOUCHE
HLADNA PREDJED
Račja prsa / račja jetra / kakav / sladoled gorčice
TOPLA PREDJED I
''Čebulna juha''
TOPLA PREDJED II
Coq au vin
GLAVNA JED
Suho zorjen goveji hrbet / quiche / zelena / holandska omaka
SIRI
SLADICA
Tarte tarin / vanilija / orehi

Popolno francosko doživetje s skrbno izbranimi pijačami!
Večer bomo pričeli s kozarcem šampanjca, ki bo pričaral pravi francoski uvod. Ob vsakem hodu vas bodo razvajala izbrana francoska vina, skrbno usklajena z jedmi, ki bodo poudarila harmonijo okusov. Za sladico pa smo pripravili prav posebno spremljavo – Reynac, ki bo popolnoma zaokrožil to čarobno kulinarično popotovanje.
Za vas smo izbrali:
- Champagne DEUTZ Brut classic
- Rose Esprit Cotes de Provence – CHATEAU GASSIER
- Red Villages Cote de Beaune 2018 – LOUIS JADOT
- Chateau de Pez 2018
- Reynac
Večer se prične ob 18:00, zato ne zamudite priložnosti, da se nam pridružite in doživite čarobnost francoske kulinarike v našem prijetnem ambientu.
Rezervacije sprejemamo do zasedbe prostih miz na:
- telefonski številki +386 40 469 116 ali
- e-naslovu rezervacija@spargus.si ali
- spletnem obrazcu rezervacij
Prijazno vabljeni!